Halsløft

Halsløft

Halsløft er en kirurgisk metode for å korrigere løs hud på halsen og muskelstrenger under haken. Vanligvis gjøres et halsløft samtidig med en facelift fordi de fleste har løs hud også i ansiktet. Hvis man bare gjør et halsløft hos de som har mye hud, vil det komme et hudoverskudd foran øret som må korrigeres. Har du ellers relativ stram hud i resten av ansiktet, kan det gjøres et isolert halsløft.

Halsløft kan gjøres på flere måter. Det kan gjøres enkelt og det kan gjøres mer avansert. Utgangspunktet bestemmer hvilken metode du egner deg for. Har du mye løs hud på halsen, vil et mer omfattende halsøft ofte være nødvendig. I noen tilfeller kan det fjernes hud under haken alene, men det gir ofte et arr som er synlig og derfor sjeldent en anbefalt metode.
Vi legger arrene inne i øret, bak bruskbiten foran øret , rundt øreflippen, i folden bak øret og inn i behåret del av hodebunnen. I tillegg legger vi et lite arr under haken.

Ønsker du time for halsløft hos Dr Tomm Bjærke, ta kontakt med cosmoclinic.no

Operasjonen

Operasjonen utføres vanligvis i lokalbedøvelse og dyp søvn eller i narkose. Ofte fettsuges det litt under haken først. Deretter legges det snitt foran og bak øret ( og eventuelt under haken). Huden løsnes fra underlaget og halsmuskelen strammes. Det legges tynne dren som ligger til neste dag for å suge opp mindre blødninger. Huden lukkes med sting som går av seg selv og i tllegg settes det små metallklips i behåret del av hodebunnen. disse fjernes vanligvis etter ca 10 dager. Til slutt legges det på en ansiktsmaske som du bruker i ca 7 dager.

Etter operasjonen

Man vil ofte være litt hoven på halsen de første 2 ukene og det vil være varierende grad av blåmerker som forsvinner i løpet av 2 uker.

Det er vanlig å være nummen i huden i flere uker. Det er ofte lite smerter forbundet med inngrepet. Du kan vise deg ute etter 1-2 uker med et skjerf rundt halsen.

Komplikasjoner


Blødning

- Det er meget sjeldent med blødning som krever reoperasjon etter et halsløft. Alle får små plastrør under huden(dren) som suger ut blodet. Skulle man likevel få en blødning, vil det vanligvis ikke påvirke sluttresultatet

Infeksjon

- Ses sjeldent og alle forbehandles med antibiotika.

Nekrose
-i svært sjeldne tilfeller kan deler av huden få nedsatt blodsirkulasjon slik at man får et åpent sår. Dette ses nesten unntaksvis hos røykere og det er svært viktig å slutte å røyke på forhånd og noen uker etter inngrepet.

Nerveskade
-ses svært sjeldent (<0,5%) og er vanligvis forbigående. Det er ikke uvanlig at man de første 2-3 ukene kan ha litt problemer med å trekke underleppen ned på en av sidene, men dette pleier å rette seg.

Cosmo Clinic